Замість «п’ятничної панди»

Менеджерам середньої ланки у «Файні Юкрайні» у п’ятничний вечір піднімають настрій традиційні «два по двісті й два бокали пива»… Офісним працівникам  – підбірка милих і кумедних фото «під завісу» робочого тижня («імпровізовані фоторепортажі покликані викликати радість і посмішку  v-kruglashova.vkursi.com/1417.html»). А журналісти, гадаю, не відмовляться усміхнутися з легендарних редакційних помилок і ляпів, які передаються з уст в уста, з покоління в покоління чернівецьких ЗМІїв, і при кожному переказуванні обростають новими подробицями й дійовими особами, і вже ніхто точно не пам’ятає, що було насправді, а що – вигадали…
 Отож, кажуть…
…що в одній з газет буквально перед відправкою плівок до друкарні помітили, що заголовок на спортивній сторінці читається дещо неоднозначно. Судіть самі: «Без гімнаі шампанського святкуватиме Новий рік наша збірна…» (йшлося все-таки про гімн держави). Сміялася вся редакція. Помилку виправили, але потім трохи шкодували – бо могла посміятися ціла область! :)
 
… «Кушіл заплювавфакел». Це не герой з району компактного проживання  румунської національної меншини щось там заплював. Це заголовок з газети до інформації про те, як попередній голова ОДА Куліш брав участь в урочистостях з нагоди відкриття підвідного газопроводу. Себто «КУЛІШ запАлював факел». Помилку також вчасно помітили, і численні читачі залишилися без анекдоту :)
 
 
…«Жінка, яка кохається в квітах». Еротика тут ні до чого, це розповідь про пані, яка вирощує прекрасні рослини. Редакція помітила весь еротизм ситуації аж десь через півроку виходу газети, листаючи власну підшивку. Чи усвідомила двозначність заголовку героїня газетного матеріалу – історія замовчує. :) 
… Під час верстки сторінки з приватними повідомленнями, комп’ютерник, не вчитуючись в текст, привітання з фото якомусь поважному дідусеві з 80-річним ювілеєм взяв у траурну рамочку, та ще й поставив у куточку рамки свічечку… У наступному числі газета як компенсацію за моральні збитки вже друкувала розгорнуте привітання цьому дідусеві великим шрифтом, а сам він, усміхаючись у вуса, вірив у прикмету, що коли ходять чутки про чиюсь смерть, то він довго житиме :)
 
Гадаю, подібні історії нескінченні…  

4 коментарі

Андрій Круглашов
Чудово! Мені це дуже сподобалось! Але нехай буде на додачу до панди, яка забарилася, але все ж впевнено рухається за курсом Вкурсі!
Маріанна Антонюк
саме на додачу й пропонується — і на поповнення :)
Галина Дичковська
Можу додати з викладацької практики:
Філософ на прізвище Бах, ім*я — Феєр;
Філософія — це фалософілія, любов до мудрості…
З.Фрейд був китайцем, бо терміни в нього китайські: лібі-До, тана-Тос
Маріанна Антонюк
Подруга-газетярка вчора розповіла: «У нас в газеті йшло вітання якісь бабусі із 75-річчям здається. Серед переліку тих, хто її вітають, були онуки, доньки, мама, тато, БАБУСЯ і ДІДУСЬ!!! Якщо ще можна повірити, що живі мама і тато, то в існування бабусі і дідуся — важко… Очевидно, неправильно записали вітання і малося на увазі, що вона чудова бабуся...» :)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте